Nieuwsbrief Oktober 2021

Lieve mensen,

BHAGAVAN over Verlichting:

Het geverifieerde aantal mensen die het gehaald hebben, ligt rond de 3000. Er kunnen er dus nog veel meer zijn die het bereikt hebben, maar dat hebben we nog niet kunnen verifiëren. We hebben een proces van verificatie. Dus we zijn niet in staat geweest om meer dan 3000 mensen te verifiëren op dit moment. Maar het kunnen er meer zijn en ze komen van over de hele wereld. En, zoals gewoonlijk, uit alle leeftijdsgroepen, zowel mannen als vrouwen, jong en oud, rijk en arm, opgeleid en niet zo opgeleid, allerlei soorten mensen hebben het gehaald. Mensen die je heel goede mensen zou kunnen noemen, en mensen van wie je je niet kunt voorstellen dat ze ooit verlicht kunnen worden. Dus depressieve mensen, zieke mensen, mensen die geen interesse hebben in verlichting, zelfs zij hebben het gehaald, allerlei soorten mensen, wat je ook maar kunt bedenken- ze hebben het gehaald.

Wat je dus moet begrijpen, is dat iedereen het kan worden. Dat moet heel, heel duidelijk voor je worden. Er is geen kwalificatie vereist in termen van goed karma, of enige sadhana of een beoefening. Er is eigenlijk niets vereist. Je moet je alleen overgeven tijdens het proces. Het enige vereiste is, dat je ontspant. En je moet vertrouwen hebben, alleen dat is vereist, want behalve deze twee dingen valt er voor jou niet veel te doen. Het enige andere wat je moet doen is luisteren naar de chant. De chant begrijpen is niet zo belangrijk. Maar je moet naar het chanten luisteren. De chants hebben hun eigen kracht, waarvan gebruik gemaakt zal worden.

Verlichting is de beëindiging van de innerlijke dialoog.
Dat is alles. Om het heel eenvoudig te stellen, er zijn vele manieren waarop we over Verlichting kunnen spreken. Maar de eenvoudigste is de beëindiging van de innerlijke dialoog. Dat is alles. Niet dat je helemaal geen dialoog meer zult hebben. Je zult een dialoog hebben wanneer dat nodig is. Maar wanneer het niet nodig is, is er geen dialoog. En de dialoog zelf brengt geen ladingen met zich mee. En de dialoog vertelt je geen verhaal. Dus de Verlichte, wanneer hij geen dialoog heeft, zijn er geen verhalen en zijn er geen ladingen. En zelfs als ze verschijnen, lossen ze snel op. Dat is alles wat er is aan verlichting. En dan zul je zien hoe het is om te leven.