Nieuwsbrief januari 2021

Lieve mensen, een heel Ontwakend en Verlichtend 2021

Hierbij een overzicht v/d activiteiten in januari en onderaan 3 persoonlijke stukjes van Jos, Marcel en Rob.

Voorlopig helaas nog geen bijeenkomsten in de Ruimte voor Balans.

Open Oneness bijeenkomsten op de 1ste en 3de dinsdag v/d/ maand.

Zoomcode: 560-527-6225, wachtwoord 819683 / Of via link: https://zoom.us/j/5605276225

Aanvang: 19:30 uur, Kosten: € 5,- 

Rob stuurt de deelnemers een bericht over de wijze van betaling.

Meer informatie: www.onenessenschede.nl , en www.innercenter.nl

Cursus: ‘CREATE’

We zijn allemaal zelf schepper van onze werkelijkheid én omstandigheden. Meestal creëren we echter op een onbewuste manier, met lukrake of ongewenste resultaten. Vaak slagen we er niet in de verlangens van ons hart te verwezenlijken vanwege belemmerende programma’s, conditionering & beperkende overtuigingen.

Ben jij helemaal tevreden met jouw leven of zou je graag dingen anders willen op het gebied van relaties, gezondheid en werk? Wil je graag meer jezelf zijn, gelukkiger en harmonieuzer, en zo tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? 

Dit krachtige programma neemt je mee op reis naar je eigen individuele bevrijding. Je duikt diep in jezelf, waar je onder je stress, angst en verwondingen de oplossingen vindt van al je problemen. Door te zien wat er is in jou, onderga je een diepe transformatie, waardoor je jezelf gaat accepteren, je perspectief op de wereld verandert en je hart opengaat. Hierdoor veranderen de signalen die je uitzendt naar de wereld om je heen, en gaat deze als vanzelf anders op jou reageren: zo draait alles 180 graden om en ga je overvloed, geluk, gezondheid creëren voor jezelf en de mensen om je heen! 

‘Create’ is een online cursus vanuit India, gegeven door spiritueel leraar Tejasaji, onder supervisie van Sri AmmaBhagavan. De krachtige energetische invloed van deze twee avatars is merkbaar in elk onderdeel van de cursus, die bestaat uit o.a. korte lessen, meditaties en ademhalingsoefeningen. Vast onderdeel is ook de twee wensen die je doet, één spirituele en één wereldse, waarop Sri AmmaBhagavan hun zegen geven. 

Heb je een verlangen naar versnelde en moeiteloze groei, en wil je vanuit je eigen levensgeluk bijdragen aan een mooie wereld, dan is dit de cursus die je niet wilt missen!

Praktische informatie:

Wanneer: Zondag 10 januari 2021, van 16.00 – 19.00 uur

Waar: vanuit je eigen huis – ONLINE 

De cursuskosten zijn € 30,– p/p

Meer informatie: Rob Ruhmann rob@innercenter.nl 

tel 074-7370141 of 06-10 52 89 28

Aanmelden en betalen, voor zaterdag 9 januari, via onderstaande link:

https://forms.gle/tEHcp6XX22wAJQFU8
 

MANIFEST GEZONDHEID

Op 24 JANUARI een Manifest Gezondheid met Preethaji van 17.30 tot 20.30 uur.

Nieuw is dat je nu ook een abonnement voor 6 maanden of voor 12 maanden kunt afsluiten. Dit abonnement kan op ieder moment ingaan en bij dit abonnement krijg je een aantal exclusieve extra’s waardoor dit wel heel aantrekkelijk is.

Registreren en betalen doe je via deze link: 

https://tickets.brightstarevents.com/event/manifest-membership-eur

Je kunt kiezen uit twee soorten tickets:

“Manifest” € 45,- en “Manifest premium” € 90.-

Het Manifest ticket geeft je toegang tot het drie uur durende live event op 24 jan. 

Met het premium ticket krijg je nog twee follow up calls onder leiding van een faculteitslid.

Meer info bij Rob 06-10 52 89 28 of rob@innercenter.nl 

Voor de mensen die niet naar India kunnen, komt India bij je thuis:

* Iedere vrijdagavond om 19:00 uur een online Intentie met Kiranji via Zoom.

* Elke zondagavond – Grote Europese Zoom – Wijsheid en gezamenlijke Meditatie, 

      aanvang 18:30 uur. 

* Elke 1ste zondagmorgen: aanvang 09:00 uur – Global Call met Kiranji. 

* Wekelijkse lessen van O&O op Dinsdag, Woensdag en Zaterdag, aanvang 18:30 uur

* Maandelijkse Volle Maan Meditatie met Tejasa

* Elke zondag om 12:00 uur Satsang met Tejasa – Teachings van Sri AmmaBhagavan

Dit jaar naar Ekam?

De datum is verzet van januari naar februari, maar dat zit er waarschijnlijk ook niet in, dus wordt vervolgd: nu weer naar april 2021, aankomst dag India 31 mrt, vertrek dag India 7 april.

Er zijn plannen om met een Nederlandse groep deel te nemen aan het Verlichtingsfestival. Compleet met verzorgde reis en vertaling. Voor meer info kun je contact opnemen met Rob. 

Hieronder 3 persoonlijke stukjes van Jos, Marcel en Rob:

1. JOS

Natuurlijk voor ieder van ons een gelukkig en gezond 2021 toegewenst maar vooral een jaar waarin we elkaar weer fysiek kunnen gaan ontmoeten.

Corona heeft veel teweeggebracht en nu ik dit schrijf zitten we in onze 2e Lock down.

Als ik in mezelf terugblik werd ik, in coronatijd, meer op mezelf teruggeworpen en zie ik duidelijk dat zonder Oneness ik er nu heel anders in had gezeten en liep er waarschijnlijk een brommende knorrepot rond die iedereen en alles de schuld zou hebben geven voor het gedane onrecht mij aangedaan door de boze buitenwereld. Nu kan ik open kijken naar wat ik belangrijk vind om voor te leven. Het werd me steeds duidelijker dat het vooral de verbinding met mensen is waar dan ook.

Ik kan me gelukkig prijzen met onze inspirators nu in de personen van Amma-Bhagavan-Preethaji en Krishnaji en niet te vergeten alle verdere medewerkers en vooral wij als deelnemers van alles wat zich afspeelt binnen onze eigen Oneness Enschede Groep. 

Het is fijn dat we nog steeds van alles kunnen doen d.m.v. het internet helaas het is toch niet hetzelfde als in onze vertrouwde zaal bij Ruimte voor Balans.

Zoals Bhagavan zo treffend zegt: HET LEVEN IS RELATIE en hier versta ik ook de relatie met mezelf en daardoor met anderen.

Dus ik hoop van harte dat we elkaar weer snel kunnen zien. De relatie met onszelf op een inspirerende manier kunnen verdiepen en zo met elkaar de wereld vrediger met meer verbinding en Oneness maken voor onszelf en alles wat is.

Hartegroet Jos

Ps. Gelukkige mensen scheppen een gelukkige wereld en daar wil ik graag deelgenoot van zijn het liefst met elkaar en nog vele anderen.

2. MARCEL

Lieve mensen,

Hierbij een bericht van mijn kant. (Marcel)

Om te beginnen wens ik iedereen een Voorspoedig, Gezond en Blij 2021, en vooral BLIJF DOORGAAN.

Sinds begin september is mijn leven van de ene op de andere dag helemaal veranderd en ben ik volledig toegewijd aan mantelzorg voor mijn moeder. 

Juist in zo’n fase van verandering word je je bewust van dingen waar je misschien in de routine van je gewone leven niet zo bewust van bent. 

Tijdens deze periode van mantelzorg ben ik gaan beseffen dat ik dit nooit had kunnen opbrengen zonder de innerlijke transformatie van de afgelopen jaren, dankzij onze bijeenkomsten en alles wat we van Sri AmmaBhagavan en Preethaji en Krishnaji hebben ontvangen. 

Wat ik ook ben gaan beseffen is het belang van: “BLIJF DOORGAAN”.

Bij Oneness is het hele proces van spirituele groei gebaseerd op jezelf confronteren met jezelf, door eerlijk naar je innerlijke waarheid te kijken.

De vele Teachings zijn daarbij een geweldig hulpmiddel om te kunnen inzoomen op hoe je van binnen functioneert.

Waar mogelijk probeer ik toch mee te doen aan een online bijeenkomst. 

De afgelopen maanden heb ik o.a. twee keer deelgenomen aan de Create Cursus.

Naast een persoonlijke band met het Grote Licht van Compassie is ook Contemplatie op Teachings om bewust te worden van jouw innerlijke waarheid een belangrijk aspect. 

Hoe eerlijker je naar je innerlijke waarheid kunt kijken hoe meer innerlijke Stilte je voelt en hoe meer Genade je van het Grote Licht van Compassie kunt ontvangen.

Een belangrijke Teaching waar tijdens de Create Cursus over gecontempleerd wordt is: Everything is Dependently Risisng en Dependently Ceasing. 

Tijdens de eerste keer dat ik aan de Create Cursus meedeed viel het kwartje niet maar toch brandde er een warm gevoel in mij. 

Vanuit dat warme gevoel keek ik echt uit om deel te kunnen nemen aan de volgende cursus. 

Tijdens de tweede Create Cursus kon ik deze Teaching als volgt begrijpen: 

Alles ontstaat in samenhang -en houdt op in samenhang met elkaar, net zoals golfjes in de oceaan komen en gaan in samenspel met elkaar. 

Alles in het leven is steeds nieuw, alles komt op en houdt weer op. 

Tijdens de contemplatie zag ik in een flits hoe ik alles in mijn leven als het ware bevries en niet als een komen en gaan ervaar. 

Bijvoorbeeld als iemand boos op mij is, dat die persoon misschien allang niet boos meer is op mij terwijl ik er nog mee rondloop. 

Ik kon deze Teaching zo herkennen in verschillende situaties en gebeurtenissen in mijn leven en ook hoe ze me volkomen onnodig lang bezig bleven houden met negatieve emoties. 

Ik deel deze ervaring niet zozeer om de inhoud, dit kan voor iedereen anders zijn, elk individu is uniek, maar omwille van het belang van herhaling om jezelf te kunnen confronteren met jezelf.

Elke keer kan dezelfde Teaching weer een nieuw aspect van je belichten en je een nieuw inzicht in jezelf geven. 

Ook het Hogere Bewustzijn dat je in dit geval tijdens de Create Cursus ervaart, helpt je mee om de Teaching Intellectueel te vatten en om een nieuw inzicht in jezelf te krijgen.

Een ander aspect waar ik me tijdens deze periode van mantelzorg terdege bewust van ben geworden is om goed voor jezelf te zorgen, om fit en gezond te blijven. 

Regelmatig krijg ik de opmerking van mensen dat mantelzorg zwaar werk is. 

Mijn antwoord is dan dat ik me bewust ben van het belang om ook goed voor mijzelf te zorgen om fit te blijven. 

Je fitheid en gezondheid zijn tevens de basis voor je spirituele ervaring. 

Dus voor een Goed 2021: BLIJF DOORGAAN EN BLIJF FIT.

Bovendien kijk ik er naar uit om elkaar weer te ontmoeten in de Ruimte voor Balans.

3. ROB

Oh,oh, lieve mensen, wat mis ik het ‘live’ contact met jullie!

Ha,ha, dat zeg ik, die mezelf vaak als ‘einzelganger’ ziet. O/d dag dat Marcel met het idee kwam een persoonlijk stukje te schijven, had ik ineens een visioen v/d eerste keer dat we elkaar weer ‘live’ ontmoeten i/d Ruimte voor Balans. En dat was me toch een FEEST! 

Met dansen, lachen, huggen, vieren; kortom ECHT FEEST!

Bij de ‘live’ bijeenkomsten kunnen we vaak ook nog even ‘prive’ bijpraten, nu dat niet kan, doen we dat maar even zo, vandaar de persoonlijke stukjes van Jos, Marcel en mij.

‘Ieder nadeel hep se voordeel’ zei Johan Cruijff vaak en dat is ook goed te zien i/h afgelopen jaar met alle restricties. 

Online hebben we eigenlijk veel meer contact met India omdat er niet gereisd hoeft te worden en zowel Sri AmmaBhagavan als Preethaji en Krishnaji ons met veel kennis bijstaan. Ik merk dat ik hierdoor echt een nog diepere verbinding voel met mijn ‘Divine’ i/d vorm van AmmaBhagavan. 

Ik voel me zo geweldig omdat ik weet dat ik voortdurend beschermd ben en natuurlijk zijn er nog steeds dingen die anders lopen dan ik dacht, maar dat laat mij eigenlijk nog meer zien dat het niet anders kan en dat alles gaat zoals het moet gaan. Dat geeft zo’n enorme VRIJHEID, ik hoef niets meer onder controle te houden omdat dat toch niet mogelijk is.

Ik ben ooit het spirituele pad opgegaan door een uitspraak van Maharishi (v/d Transcendente Meditatie) die zei:” Life is bliss”

Dat wilde ik, al wist ik toen niet wat het inhield en wat houdt het dan in?

Dat je volledig kunt genieten van het leven omdat er niets meer hoeft!

Behalve dan natuurlijk t.z.t. dat feest om elkaar weer ‘live’ te ontmoeten, tot DAN!

Hartelijke groeten  

Jos – Marcel – Rob